Sasha is een jonge veelbelovende professional en werkte anderhalf jaar bij een groot en wereldwijd opererend bedrijf. Ze was vol energie en enthousiasme gestart en het eerste half jaar heeft zij als fantastisch ervaren. De internationale omgeving, de gerenommeerde naam van het bedrijf, de luxe werkomgeving en nieuwe collega`s. Daarnaast heeft ze ondervonden wat het betekent om te werken binnen een grote organisatie.

Toch begon het na een jaar te knagen…… Ze voelde zich steeds meer gebonden aan regels, procedures en standaard processen. Ze kreeg het gevoel dat ze te weinig van haar eigen ideeën en energie kwijt kon binnen de organisatie. Natuurlijk, het salaris was goed alsook de regelingen voor het personeel. Maar toch… ze miste de uitdaging en het gevoel dat ze echt iets kon bijdragen.

Alle mooie voorwaarden van een grote organisatie ten spijt, het gerenommeerde en internationale bedrijf heeft deze jonge professional niet lang aan zich kunnen binden. Sasha heeft de beslissing genomen om voor een kleinere organisatie te willen werken. Ze zit inmiddels erg op haar plek en heeft gemerkt dat ze in het MKB bedrijf ontzettend veel kan leren. De setting is kleiner, waardoor ze het gehele bedrijfsproces kan overzien. Voor vragen kan ze gewoon bij iemand binnenlopen. Problemen worden snel en praktisch opgelost, zonder ingewikkelde overlegstructuren of besluitvormingsprocessen.

In toenemende mate zie je dat de zingeving in werk een belangrijke vereiste is voor jong talent. Het belangrijkste voor Sasha is dat ze het gevoel heeft dat ze echt een bijdrage kan leveren door haar kennis en energie in te zetten in een organisatie die daar behoefte aan heeft en haar daarvoor de ruimte biedt. Dit verhaal staat niet op zichzelf. Veel jonge professionals zoals Sacha herkennen dit gevoel en vragen zich af of het werken voor grote ondernemingen wel zo verstandig is en of ze er genoeg voldoening en persoonlijke groei uit kunnen halen. Dit is een fantastische kans voor het MKB, dat juist behoefte heeft aan medewerkers zoals Sacha, gedreven, energiek en in het bezit van relevante kennis. Dus MKB, presenteer jezelf professioneel, verkoop je talentpropositie en professionaliseer je HR beleid en doe er je voordeel mee.

Weten en leren hoe? Wij bieden de kennis en gereedschappen om u hierbij te ondersteunen, zodat deze jonge enthousiaste talenten kunt aantrekken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *